Tuesday, September 28, 2010

Handleiding en patroon DS Lite of DSi hoes.

(Click Here for the english version)

Kant en klare versies van deze hoesjes zijn hier verkrijgbaar: http://www.fabrickitchen.nl
Handleiding:

Maak eerst het patroon. Deze afmetingen zijn voor een zakje voor de DS Lite or DSi.Knip nu de patronen uit met naadtoeslag. De groene delen is de voering (kleine bloemenstof) van het zakje.
Ik heb een naadtoeslag van 1.5 cm gebruikt.

Vouw het gespikkelde groene deel als op het plaatje. Dit word het flapje dat over het spelletjes zakje gaat. Naai het flapje op een buitenkant deel.

Vouw de bovenkant van het bruine zakje en naai deze vast
Leg het zakje onder het flapje. Leg de andere buitenkant erboven op, zoals op het plaatje.De goede kanten van de stof moeten op elkaar liggen. Naai het zakje zodat deze 17,5 cm lang is. Knip de naadtoeslag eraf.Leg de voering met de goede kanten op elkaar en naai deze vast (17.5 cm lang)
Knip de naadtoeslag van de hoekjes eraf en vouw de bovenkant.Vouw de naadtoeslag zoals op het plaatje. Stop de voering in het zakje. Vouw nu de bovenkant van de voering en stop de bovenkant van de buitenste zak erin.
Doe dit voor beide kanten.Naai nu de bovenkant op de voering, beide kanten. Stop twee koorden door de bovenkant . Dit is wat lastig, maar een paperclip wil wel helpen.
Nu is het zakje klaar!

2 comments:

Sandra said...

Super handleiding voor de DS-zak.
Ben enthousiast aan 2 tegelijk begonnen als kadootje zondag. Maar op het eind raak je me kwijt. Je schrijft: `Naai nu de bovenkant op de voering`. Welke bovenkant??? Is dat een extra stukje stof die ik had moeten knippen? En van welke maten dan? HELP, s.v.p. zodat ik ze toch nog op tijd kan afmaken.
Verder heb je een hele mooie blog met mooie kunstwerkjes.
groetjes, Sandra

Fluffels said...

Sorry voor de late reaktie, er is geen extra stof, "op" moet "van" zijn.